Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Club Brugge: de sterke vrouw achter de sterke ploeg

Maak kennis met Ariane De Troch, Partnership Manager bij Club Brugge. Een boss lady vol passie in het hart van een ploeg vol winners. Je ontdekt in deze blog hoe zij het partnerlandschap bij voetbalploegen compleet herschreef en hoe ze de hulp van ConXioN daarvoor inschakelde.
Ariane De Troch

a force to be reckoned with

Wie is Ariane De Troch?

Voetbal een mannenwereld? Helemaal niet! Maak kennis met Ariane De Troch, Partnership Manager bij Club Brugge. 12 jaar geleden startte ze bij Club Brugge als Marketing Manager. Samen met de klanten bepaalt ze de doelstellingen wat betreft het Partnership (de visibiliteit op en naast het veld, hospitality en activatie) en werkt daarvoor nauw samen met het Club Brugge-salesteam. Een gepassioneerde, toonaangevende inspirator binnen het Belgische voetballandschap.

Innovatieve oplossing om data te beheren en transparanter te communiceren

Naadloze integratie van dynamische Power BI-rapporten in persoonlijke SharePoint-portalen

Schaalbare oplossing om beheer van data in eigen handen te nemen

Industrie

Voetbal

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brugge, België

Technologie

Microsoft Power BI / Microsoft SharePoint

Wie al eens een match van Club Brugge in het prachtige Jan Breydelstadion bijwoonde, ziet daar op, rond en naast het veld de logo’s van de talrijke business partners. Die partners managen, briefen en de resultaten van de campagnes overdragen – dat is waar Partnership Manager Ariane De Troch zich over ontfermt. Om komaf te maken met de tijdrovende taak van manuele data-invoer en rapportage voor de visibiliteit en hospitality én om een overzichtelijk portaal met informatie voor de partners te kunnen aanbieden, klopte ze aan bij ConXioN. Zo zette ze de toon voor een nieuwe, innovatieve manier van databeheer en vormde ze een bron van inspiratie voor talloze andere Belgische voetbalclubs.

De uitdaging: manuele input verminderen en transparantie voor partners verhogen

Documenten en informatie uitwisselen

Het Partnerportaal van Club Brugge is opgebouwd om te communiceren met partners – de sponsors van de voetbalclub. Om het partnership optimaal te laten verlopen, moet er langs beide kanten informatie uitgewisseld worden. Dat gaat van adres- en cijfergegevens of bestanden van de partner tot praktische informatie en rapportage van Club Brugge. Partnership Manager Ariane fungeert bij die uitwisseling als spilfiguur. 

 

Belangrijke side note: omdat het hier vaak om vertrouwelijk cijfermateriaal of contracten gaat, werkte Ariane met een SharePoint-site waartoe de toegang werd bepaald via rechtenbeheer.

Rapportage opstellen

Een belangrijk aspect van die onderlinge communicatie is rapportage. Partners willen natuurlijk hun return on investment kennen en willen daarom de waarde kennen van hun visibiliteit (op televisie, in print, online en op sociale media), of hoeveel van hun gereserveerde zitjes tijdens de matchen worden ingenomen. Hoe ging Ariane daarbij tot voor kort tewerk? Zij ontving de cijfers van de datapartners en analyseerde deze. Vervolgens goot ze die abstracte cijfers in individuele rapporten voor iedere partner. En dat voor ieder kwartaal. Titanenarbeid, dus.

De aanpak: een naadloze integratie van SharePoint en Power BI

De logische vraag rees: hoe kan Ariane dit proces vereenvoudigen? Club Brugge zat samen met potentiële partners om aan te wijzen waar de pijnpunten in de toenmalige manier van werken zaten, en zonder voorkeur voor een specifieke tool. Ariane: “We kozen uiteindelijk voor ConXioN omwille van de mogelijkheden van Power BI en SharePoint, en omwille van hun volledige afdeling die gespecialiseerd is in Microsoft 365.”

Rapportage met Power BI

Eerst en vooral werd duidelijk dat het laten vallen van de rapportage geen optie was. De cijfers moeten wel nog geanalyseerd en geïnterpreteerd worden, maar het maken van de rapporten kan wel drastisch vereenvoudigd worden. Daarvoor stelde ConXioN Power BI voor. 

"I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ik zeg altijd deur de mur en were"

Ariane De Troch- Partnerships Manager, Club Brugge

Partnerportaal via SharePoint

Die rapporten hebben hun plaats in het vernieuwde Club Brugge-partnerportaal, gebouwd in SharePoint. Daar staan ook alle documenten die de partners nodig kunnen hebben, zoals technische specificaties, handleidingen of andere praktische informatie.

 

En de vertrouwelijkheid die zo belangrijk is? Ook die blijft gegarandeerd. Per partner worden immers slechts enkele logins aan die specifieke, afgebakende omgeving gekoppeld. 

Security via SentinelOne

Extra beveiliging van al die data gebeurt door ook de toestellen van de Club Brugge-medewekers optimaal te beschermen. Enter SentinelOne, een all-in one platform dat met behulp van Artificiële Intelligentie en Machine Learning hackers een stap voor probeert te zijn. Het platform erin slaagt om data beter dan ooit te beschermen en te beveiligen tegen digitale dreigingen. The future of security.

De outcome: een schaalbaar beheer van partners en data

Waar Ariane vroeger vier keer per jaar twee weken besteedde, spendeert ze hier nu telkens nog maar maximum twee dagen aan. Dit maakt heel veel tijd vrij voor de effectieve analyse en interpretatie van de cijfers door Ariane. “Nu heb ik tenminste weer goesting om met die cijfers aan de slag te gaan, waar mijn workload vroeger volledig bestond uit het manueel ordenen en rapportage uitbrengen.”

 

De statische A4’tjes met de rapporten zijn nu dynamische overzichten waar de partner door kan navigeren en elementen kan aanklikken om ze meer in detail te bekijken. Ariane: “Partners kunnen de kwartalen nu met één klik vergelijken en hoeven daar niet meer aparte, statische rapporten voor naast elkaar te leggen. Daarnaast zijn er ook gewoon meer mogelijkheden: zo kunnen partners nu ook prognoses van het komende kwartaal raadplegen. Doordat alle cijfers in de diepte kunnen geanalyseerd worden, kan ik veel meer transparantie geven aan de partners.”

 

Voor Club Brugge een toonaangevend huzarenstukje waarmee Ariane talloze andere Belgische voetbalclubs inspireerde. Voor ConXioN een prachtige samenwerking met haar partner. 💙🖤

Innovatieve oplossing om data te beheren en transparanter te communiceren

Naadloze integratie van dynamische Power BI-rapporten in persoonlijke SharePoint-portalen

Schaalbare oplossing om beheer van data in eigen handen te nemen

Industrie

Voetbal

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brugge, België

Technologie

Microsoft Power BI / Microsoft SharePoint/ SentinelOne

microsoft 365 logo
sentinel one logo

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Igepa Belux kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.