Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Je bedrijf klaarstomen voor de ESRS: Europa’s nieuwste standaarden voor duurzaamheidsrapportage

Home All-Events - ConXioN Je bedrijf klaarstomen voor de ESRS: Europa’s nieuwste standaarden voor duurzaamheidsrapportage

Duik in de ESRS, de European Sustainability Reporting Standards, de normen vastgesteld door de Europese Commissie voor duurzaamheidsrapportage van bedrijven. Deze regelgeving geldt voor alle grote en beursgenoteerde ondernemingen die onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) vallen.

Waar draait de ESRS-wetgeving om? Het verstrekken van cruciale informatie aan investeerders en andere belanghebbenden, zodat zij de duurzaamheidsprestaties van bedrijven kunnen beoordelen, in lijn met de Europese Green Deal.

Wat komt aan bod

Bedrijven onder de CSRD moeten rapporteren volgens de ESRS-normen, die voortbouwen op en bijdragen aan internationale standaardisatie-initiatieven. Vanaf het boekjaar 2024, met rapporten gepubliceerd in 2025, moeten bedrijven voor het eerst voldoen aan de nieuwe regels. Bereid je dus tijdig voor om aan deze eisen te voldoen.

En met die voorbereiding helpen we je graag verder! Tijdens deze informatieve sessie delen we alles over de inhoud en de implicaties van de ESRS-wetgeving, en hoe jouw bedrijf volledig compliant kan worden.

Wat je zal leren

  • Geschiedenis rond de wetgeving: Begrijp de evolutie van de ESRS-wetgeving en waarom deze is geïmplementeerd.
  • De nieuwe rapporteringsnormen: Verdiep je in de specifieke ESRS-standaarden voor duurzaamheidsrapportage en begrijp hoe deze van toepassing zijn op jouw bedrijf.
  • Tijdspanne om tot een tijdige rapportering te komen: Krijg inzicht in de tijdslijnen en deadlines voor het implementeren van de nieuwe rapportage-eisen, met een focus op het boekjaar 2024 en de rapporten van 2025.
  • Wat als ik nog niet compliant ben? : Ontdek stappen en strategieën om eventuele non-compliance aan te pakken en je bedrijf snel op het juiste pad te brengen.
  • Stappen die genomen moeten worden: Leer praktische stappen om je bedrijf volledig te aligneren met de ESRS-wetgeving, inclusief mogelijke uitdagingen en oplossingen.

Alle antwoorden op deze vragen bieden wij jou! Wij bereiden je voor met alle inzichten die je nodig hebt om jouw bedrijf klaar te stomen voor de komst van de ESRS-wetgeving.

Schrijf je nu in via het onderstaande registratieformulier. Tot dan!

Absoluut! Schrijf je collega apart in via het registratieformulier op deze eventpagina. 

Date

Dec 21 2023
Expired!

Time

17:00 - 19:00

Label

Inspire event

The event is finished.

Categorieën

Locatie

ConXioN Experience Center
ConXioN Experience Center
Kalkhoevestraat 30/4.1, 8790 Waregem