Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Carrièreswitchen tijdens de coronacrisis

Carrièreswitchen tijdens de coronacrisis

De opstart van Business Consultant Dennis

We hoeven het je waarschijnlijk niet te vertellen: het voorbije jaar was uitdagend voor werkgevers en werknemers. Maar ondanks alle onzekerheden bleef ConXioN in volle groei en vormde het met plezier een vangnet voor wie de sprong naar een nieuwe job in een nieuw bedrijf durfde te wagen. Zo hielpen we onder andere een nieuwe collega opstarten die op dat moment in quarantaine zat, en startten we het ‘goestingproject’ op om er zeker van te zijn dat alle collega’s op de juiste plaats zitten.

 

Onze nieuwe collega Dennis Verfaillie waagde die sprong en veranderde na 5 jaar van een job als System Engineer bij een andere grote IT-speler naar een job als Business Consultant bij ConXioN. Hoe heeft hij die omschakeling ervaren? We vragen het hem zelf! Lees zeker verder voor het interview met Dennis.

ConXioN Business Consultant Dennis Verfaillie

Waarom koos Dennis voor ConXioN?

“In deze sector en dit klassement zijn er maar een aantal bedrijven. Met een achtergrond in Toegepaste Informatica hield ik ze dan ook wel een beetje in de gaten. Al vrij vroeg sprong ConXioN eruit tussen de andere bedrijven omdat alles in het werk gesteld werd om de sollicitatiegesprekken toch fysiek te laten doorgaan, en mij feeling te laten krijgen met de kantoren en het team. Bij andere bedrijven had ik soms wel een 5-tal remote gesprekken, maar via Teams kan je de persoon niet écht leren kennen. Ondanks dat ik bij andere bedrijven wel connecties had, gaf dit toch de doorslag om voor ConXioN te kiezen.“

 

“Daarnaast viel het mij op dat er bij ConXioN echt gefocust wordt op de persoon, niet louter op het CV, diploma of de jobervaring. Tijdens mijn eerste gesprek – met mijn huidige teamlead en een directe collega – voelde ik heel sterk dat er gekeken werd of er een klik was. Voor mij was dat een grote geruststelling: doordat ik al wat mensen fysiek had gezien, zou ik al wat collega’s kennen bij mijn start, en had ik het vertrouwen dat dit een firma en mensen waren waarmee ik verder wou gaan, die op dezelfde lijn zaten.”

 

Het interview gaat verder onder de foto.

Business Consultant team meeting Hase Seghers

Hoe ging de opstart?

“Heel goed. De eerste dag overliep HR Assistant Hera niet alleen de werking van het bedrijf, maar ook élk gezicht binnen ConXioN. Dat is niet evident, zeker omdat het ondertussen om meer dan 100 werknemers gaat.”

 

“Daarnaast heeft mijn team zich goed over mij ontfermd. Zo zat mijn teamlead Hase gedurende mijn eerste drie dagen met mij samen. Dat een drukbezette teamlead die tijd vrijmaakt, toont duidelijk hoe begaan ze is. Ik leerde ook mijn team snel kennen, doordat de collega’s meetings inplanden om uit te leggen wie ze zijn en wat ze doen.”

Waarom de overstap van System Engineer naar Business Consultant?

“Van System Engineer naar Business Consultant is een heel grote stap, maar ik heb altijd wel al interesse gehad in Microsoft 365. Bij andere bedrijven merkte ik echter vaak een kwestie van alles of niets: ofwel enkel de ontwikkeling, ofwel enkel het klantenwerk. Bij ConXioN is het een win-winsituatie: niet alleen liggen de applicaties mij, maar Business Consultants komen ook van het begin tot het einde van het project in contact met de klant. We luisteren naar het probleem in hun werking, denken na over de oplossing, voeren die uit én geven eventueel ook nog de opleidingen die nodig zijn om de toepassing efficiënt te gebruiken.”

 

Wij zijn blij dat gij in ons team zit, Dennis! 👊

Ook ConXioNeer worden?

Twijfel je zelf om de sprong te wagen? Wil je horen of een job bij ConXioN iets voor jou kan zijn? Knoop een vrijblijvend gesprek aan met onze HR Assistant Hera Vanneste!