conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

De trends volgens HP met Andreas Van Puyenbroeck (HP) | 52 Topics #20

HP in the house! Van Andreas Van Puyenbroeck, Category Manager BeLux, hoor je hoe HP innoveert om in te spelen op het huidige landschap van hybrid working, vergaderzalen en duurzaamheid.

De 'office solutions' van HP

HP of Hewlett Packard werd opgericht in 1939 in Californië en was een van de techgiganten die Silicon Valley aan zijn reputatie als ‘bakermat van de hightechbedrijven’ hielp. In 2015 volgde een splitsing in HP enerzijds en HPE – Hewlett Packard Enterprise – anderzijds. Maar wat is nu het verschil?

 

HPE spitst zich toe op datacenters voor bedrijven, industrie en overheid: op servers, storage en netwerken. HP, aan de andere kant, blijft zich  focussen op office solutions: de hardware die je vindt in je (thuis)kantoor. Daarbij stelt HP innovatie steeds voorop.

Hybrid working

De pandemie bracht met zich mee dat we massaal hybride werken: kantoormedewerkers werken niet enkel meer op kantoor, maar vaak nog minstens één dag thuis. En daar moeten de toestellen natuurlijk op voorbereid zijn.

 

De features van nieuwste lineup van HP weerspiegelen de focus van het bedrijf op hybrid working. Zo wordt op vlak van hardware de camera drastisch verbeterd, van 0,92 megapixel naar maar liefst 5 megapixel. Daarnaast worden de devices opnieuw sneller, performanter en lichter.

 

Voor wie tijdens vergaderingen niet aan zijn of haar laptop blijft zitten, introduceert HP nieuwe features op vlak van software. Zo is er vanaf nu AutoFrame, die tijdens een vergadering je gezicht blijft volgen. Ook zullen de toestellen de audio consistent blijven oppikken en overdragen naar je collega’s wanneer je je door een ruimte beweegt.

Duurzaamheid bij HP

HP wil tegen 2040 het meest duurzame IT-bedrijf ter wereld zijn. A bold statement, maar HP wil het waarmaken. Dat willen ze doen door een zero deforestation-beleid te handhaven: voor elke boom die wordt gebruikt om tot printpapier te verwerken, wordt een nieuwe boom geplant. Tegen 2030 willen ze daarnaast voor 75% in een circulaire economie werken, dus met gerecycleerd materiaal.

HP Presence

HP Presence is een gloednieuw collaboration device als antwoord op efficiënter hybride samenwerken met personen buiten de vergaderruimte.

 

Het is een microfoon met een tablet en een losse camera, die je neerzet waar je wil. Het slimme systeem herkent aanwezigheid en connecteert eenvoudig met andere toestellen in de vergaderzaal, maar het moet bedrijven ook helpen hun vergaderzalen te managen.

In samenwerking met

HP. Hewlett-Packard, of kortweg HP, is een van origine Amerikaans technologiebedrijf. Het biedt hoofdzakelijk pc’s, printers en ondersteunende services aan en focust onder meer op innovatie en duurzaamheid.

hp logo