conxion logo wit
Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Edge-to-cloud met HPE GreenLake

Edge-to-cloud met HPE GreenLake

HPE GreenLake hoorde je recent al vallen in onze 52 Topics-aflevering met Stéphane Lahaye, Managing Partner BeLux bij Hewlett Packard Enterprise. Wil je graag nog wat meer over dit hybride cloudplatform weten? Lees dan zeker verder, want in deze blogpost vatten we samen wat HPE GreenLake is en hoe het kan ingezet worden in jouw organisatie.

hpe greenlake

Wat is HPE GreenLake?

Tegenwoordig moeten bedrijven flexibeler dan ooit zijn in een digitale,competitieve omgeving. De cloud, virtualisatie, artificiële intelligentie (A.I.) en machine learning zijn maar enkele van de technologieën die organisaties helpen om hun beedrijfsprocessen te blijven vernieuwen en efficiënter te maken. De uitdaging daarbij is om tegelijk innovatief en wendbaar te zijn, maar ook veilig én rekening te houden met de bestaande on prem infrastructuur.

 

HPE wil daar met GreenLake een antwoord op bieden. Met een IaaS-model (Infrastructure-as-a-Service) voor on prem en hybride workloads betaal je enkel voor wat je verbruikt. Of die workload zich nu in de cloud of in een datacender bevindt. Kortom: GreenLake stelt je in staat om je data van edge tot cloud te beheren, te moderniseren en er inzichten uit te halen. Het ondersteunt multi-cloudervaringen ongeacht de locatie van de workloads.

 

De vraag naar deze oplossingen blijft groot: in het eerste kwartaal van 2022 rapporteerde HPE een jaarlijks terugkerende omzet van 798 miljoen dollar, en steeg het aantal as-a-service orders met 136% op jaarbasis. (Bron)

Wat is een edge-to-cloudplatform?

Een edge-to-cloudplatform, zoals HPE GreenLake, moet het een organisatie mogelijk maken om de cloudervaring toe te passen op alle applicaties en data – of zij zich nu in de cloud of on prem bevinden. GreenLake wil dankzij een centrale beheerdersconsole een consistente gebruikservaring aanbieden, maar vooral de mogelijkheid om al deze applicaties en data centraal te beveiligen.

Hoe werkt een edge-to-cloudplatform?

Om de cloudervaring naar al je data en applicaties te brengen, beantwoordt een edge-to-cloudplatform aan deze kenmerken:

 

  • Self-service: Een Edge-to-cloudplatform maakt het mogelijk voor organisaties om met één muisklik de clouddiensten die nodig zijn, zoals nieuwe virtual machines (VM’s), in te zetten. Het geeft een beeld (en voorspelling) van de kosten en het gebruik.
  • Schaalbaar: In lijn met de schaalbaarheid van de cloud, is het met een edge-to-cloudplatform ook mogelijk om de capaciteit snel naar boven of naar beneden te schalen, afhankelijk van de bedrijfsnoden.
  • Pay-as-you-go: Je betaalt enkel voor wat je gebruikt. Zo hoef je geen grote upfront betaling te doen voor jouw infrastructuur.
  • Centraal beheer: Een IT-team moet kunnen focussen op bedrijfskritische processen. Door het centraal beheer van een edge-to-cloudplatform, een centrale beveiliging en de zekerheid van waar je data en applicaties beheerd worden, wordt dat mogelijk.

In samenwerking met

Hewlett Packard Enterprise. HPE is het wereldwijde edge-to-cloud bedrijf en is marktleider in België. Het ondersteunt bij het verbinden, beveiligen, analyseren en gebruiken van data en applicaties van edge tot cloud, waar ze zich ook bevinden.