Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

HPE Alletra: De volledige reeks in de kijker

In het huidige digitale landschap vormt data de levensader van organisaties in alle branches. Met de exponentiële groei van data hebben bedrijven robuuste opslagoplossingen nodig die schaalbaarheid, prestaties en flexibiliteit bieden. HPE Alletra, een geavanceerd opslagplatform, voldoet aan deze eisen en meer. In deze blogpost nemen we de volledige HPE Alletra reeks onder de loep.

HPE Alletra: De volledige reeks

Assortiment van Alletra

HPE Alletra is een familie van opslagsystemen die ontworpen zijn om te voldoen aan uiteenlopende zakelijke behoeften. Het biedt drie hoofdmodellen: HPE Alletra 9000, HPE Alletra 6000 en HPE Alletra 4000. Elk model biedt een onderscheidende set mogelijkheden en prestatieniveaus om verschillende gebruiksscenario’s en workloads te ondersteunen.

 • HPE Alletra 9000: Ontworpen voor missiekritieke toepassingen levert dit model uitzonderlijke prestaties, beschikbaarheid en gegevensveerkracht. Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals NVMe over Fabrics en Storage Class Memory voor bliksemsnelle responstijden en hoge doorvoersnelheden voor datarijke workloads.
 • HPE Alletra 6000: Deze versie biedt een evenwicht tussen prestaties en kosteneffectiviteit. Het is een ideale keuze voor algemene workloads en biedt een schaalbare en flexibele opslagoplossing. Met geïntegreerde AI-gestuurde intelligentie optimaliseert het gegevensplaatsing en verbetert het de efficiëntie.
 • HPE Alletra 5000: Gebouwd voor instapniveau en externe kantoorimplementaties biedt de Alletra 4000 kosteneffectieve opslag zonder concessies te doen aan de prestaties. Het zorgt voor gegevensbeschikbaarheid en -bescherming via functies zoals inline deduplicatie, compressie en versleuteling.

HPE Alletra: Kernmogelijkheden en Gebruiksscenario’s van 

Laten we nu de kernmogelijkheden en typische gebruiksscenario’s voor elk model verkennen:

 

 

 • HPE Alletra 9000:
  • Kernmogelijkheden: Ongeëvenaarde prestaties, extreme beschikbaarheid, end-to-end NVMe, voorspellende analyses en diepe integratie met geavanceerde gegevensservices.
  • Gebruiksscenario’s: Real-time analytics, high-performance databases, AI/ML-workloads, financiële handelssystemen en grootschalige virtualisatie.
 • HPE Alletra 6000:
  • Kernmogelijkheden: Adaptieve gegevensplaatsing, AI-gestuurde inzichten, werklastgeoptimaliseerde prestaties en naadloze schaalbaarheid.
  • Gebruiksscenario’s: Virtual desktop infrastructure (VDI), databaseconsolidatie, softwaregedefinieerde opslag, data lake omgevingen en samenwerkingsplatforms.
 • HPE Alletra 5000:
  • Kernmogelijkheden: Kosteneffectieve betaalbaarheid, gegevensbescherming, geïntegreerde back-up, vereenvoudigd beheer en gegevensreductie.
  • Gebruiksscenario’s: Externe en filiaalkantooropslag, back-up en herstel, test- en ontwikkelomgevingen, en applicaties voor kleine bedrijven.

Belangrijke technische kenmerken

De data infrastructuur onderscheidt zich door geavanceerde technische kenmerken die organisaties in staat stellen het volledige potentieel van hun gegevens te benutten. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 

 • Unified DataOps: Vereenvoudigt en versnelt gegevensactiviteiten met een uniforme beheerervaring in on-premises en cloudomgevingen. Het biedt een naadloze hybride cloud-ervaring voor gegevensmobiliteit en flexibiliteit.
 • Intelligente Gegevensservices: Het Alletra-platform maakt gebruik van AI-gestuurde inzichten en machine learning-algoritmen om gegevensplaatsing te optimaliseren, kosten te verlagen en de prestaties te verbeteren. Het maakt intelligente gegevenstiering en gegevensbeschermingsstrategieën mogelijk.
 • Hoge Beschikbaarheid: Zorgt voor bedrijfscontinuïteit met zijn actief-actieve architectuur, waardoor 99,9999% gegevensbeschikbaarheid wordt geboden. Het omvat synchrone en asynchrone replicatieopties voor disaster recovery en naadloze failover.
 • Beveiliging en Gegevensbescherming: Omvat robuuste beveiligingsfuncties, zoals gegevensversleuteling in rust, veilige multi-tenancy en veilige gegevensvernietiging. Het integreert ook met back-up- en hersteloplossingen om kritieke gegevens te beschermen.

  

HPE Greenlake: de aanvulling op HPE Alletra

Visual of HPE Greenlake's logo

HPE GreenLake, een cloudservicesplatform, vult de opslagoplossingen van HPE Alletra perfect aan. Door GreenLake samen met Alletra te gebruiken, kunnen organisaties aanvullende voordelen benutten:

 

 • IT op basis van verbruik: HPE GreenLake biedt een flexibel pay-per-use-model, waardoor bedrijven hun opslaginfrastructuur kunnen schalen op basis van daadwerkelijke behoeften. Het elimineert de noodzaak van voorafgaande kapitaalinvesteringen en biedt kostenvoorspelbaarheid.
 • Integratie van hybride cloud: Met HPE GreenLake kunnen ondernemingen hun on-premises Alletra-opslag naadloos integreren met public cloud-services. Deze hybride cloud-benadering maakt werklastmobiliteit, gegevensportabiliteit en verhoogde flexibiliteit mogelijk.
 • Vereenvoudigde operaties: HPE GreenLake biedt een uniforme beheerervaring voor de gehele infrastructuur, waardoor het gemakkelijker wordt om opslagbronnen te provisioneren, beheren en bewaken. Het stroomlijnt IT-operaties en bespaart waardevolle tijd voor IT-teams.

 

De toegevoegde waarde van het HPE Alletra en HPE Greenlake (USPs)

Het HPE pakket biedt verschillende unieke verkoopargumenten die zowel technisch IT-personeel als zakelijke besluitvormers aanspreken:

 

 • Ongeëvenaarde Prestaties: De geavanceerde technologieën van Alletra bieden uitzonderlijke prestaties, waardoor snelle toegang en verwerking van gegevens voor kritieke toepassingen mogelijk zijn.
 • Schaalbaarheid en Flexibiliteit: De schaalbare architectuur van Alletra stelt organisaties in staat om hun opslaginfrastructuur naadloos uit te breiden naarmate de gegevensvereisten groeien.
 • Intelligente Gegevensoptimalisatie: De AI-gestuurde intelligentie van Alletra optimaliseert gegevensplaatsing, verlaagt kosten en maximaliseert opslagefficiëntie.
 • Bedrijfscontinuïteit: De hoge beschikbaarheidsfuncties van Alletra zorgen voor gegevensveerkracht, minimaliseren downtime en beschermen bedrijfskritieke operaties.
 • Kosten voorspelbaarheid: Het consumptiegebaseerde model van HPE GreenLake biedt kostenvoorspelbaarheid, waardoor bedrijven uitgaven kunnen afstemmen op daadwerkelijk gebruik.

De conclusie

HPE Alletra, met zijn volledige reeks opslagsystemen, stelt organisaties in staat om de uitdagingen van moderne dataopslag en beheer aan te pakken. Van missiekritieke workloads tot instapniveau-implementaties biedt elk Alletra-model unieke mogelijkheden om aan specifieke zakelijke behoeften te voldoen. In combinatie met het cloudservicesplatform HPE GreenLake kunnen bedrijven het volledige potentieel van hun gegevens benutten, schaalbaarheid bereiken en hun operaties stroomlijnen. Met zijn uitzonderlijke prestaties, intelligente gegevensservices en krachtige functies is HPE Alletra een overtuigende oplossing voor zowel technisch IT-personeel als zakelijke besluitvormers.

Meer weten over cybersecurity?

Onze experts hebben een pracht stuk geschreven zodat jij up to date bent met onze security!

Laat je inspireren door ConXioN

Als trusted advisor begeleidt ConXioN je graag in jouw digitale transformatie . Maak de omschakeling  zorgeloos met ConXioN. Contacteer ons nog vandaag!