Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe Teams meeting room jouw vergaderzaal kan digitaliseren | 52 Topics

Een Teams meeting room is een oplossing voor teamvergaderruimten waarmee iedereen vanaf elke locatie kan worden gezien en gehoord en volledig kan deelnemen. Het is een manier om de kloof tussen mensen die op afstand werken en mensen op kantoor te overbruggen.

 

In deze 52 Topics aflevering bespreken Kevin Couvreur en Andreas Van Waeyenberge , cloud engineer bij ConXioN, wat een Teams meeting room is, wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf en waar je op moet letten.

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Wat is een Teams meeting room?

Een Teams meeting room is het digitaliseren van een vergaderruimte en het Teams enabled maken.  

De fysieke ervaring digitaliseren

Dit betekent dat je een vergaderruimte kunt integreren met Microsoft Teams en met een breed scala aan apparaten en functies om aan ieders behoeften te voldoen. Op die manier kunnen we de fysieke ervaring ook overbrengen naar de hybride medewerkers.

Verschillende apparaten

Een Teams meeting room kan bestaan uit verschillende apparaten zoals boxen, schermen, microfoons, luidsprekers, camera’s, HDTV’s of beeldschermen, enzovoort.

Voordelen van Teams meeting room

All-in-one oplossingen zoals de Surface Hub

Teams meeting rooms bieden een alles-in-één oplossing voor vergaderingen, waardoor het gemakkelijk is om te communiceren en samen te werken met collega’s, ongeacht hun locatie.

 

De Surface Hub is een voorbeeld van een alles-in-één oplossing die is ontworpen om de communicatie en productiviteit in moderne werkplekken te verbeteren. Een groot voordeel van de Surface Hub is dat het mobiel is, je kan dan eigenlijk van elke ruimte jouw vergaderruimte maken.

Bouwpakketten afhankelijk van wat jouw behoeften zijn

Teams meeting rooms zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. Je kunt kiezen uit verschillende bouwpakketten, afhankelijk van wat je nodig hebt. Dit betekent dat je gebruik kan maken van meerdere vendoren, waardoor je niet gebonden bent aan Teams, maar ook de integratie met bijvoorbeeld Webex of Zoom hebt.

Waar moet je op letten bij het omvormen van jouw vergaderzaal?

Het volstaat niet om een scherm en een beamer te hebben om een geschikte Teams Room te creëren. De akoestiek van jouw ruimte is minstens even belangrijk. Je wilt immers dat de mensen aan de andere kant van de lijn je goed kunnen verstaan. Als je een betegelde vloer en glazen ramen hebt, zal de geluidskwaliteit waarschijnlijk niet optimaal zijn. Een aspect dat je dus niet mag verwaarlozen.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon