Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Wat is er nieuw in Business Central 2023 Release wave 2?

Wat is er nieuw in Business Central 2023 Release wave 2?

Wat is er nieuw in Business Central 2023 Release Wave 2, het vroegere Navision? Voel je je overweldigd door alle nieuwe mogelijkheden van dit ERP-pakket? Geen zorgen, we hebben de meest essentiële en interessante nieuwe features van Business Central 2023 Release Wave 2 voor je overzichtelijk op een rij gezet. 👇


1. AI als collega met de integratie van Microsoft Copilot

nieuw in Business Central - Microsoft Copilot

Business Central‘s Copilot is je nieuwe beste vriend voor het schrijven van productbeschrijvingen! Deze slimme tool gebruikt AI om je foto’s en productdetails te scannen en komt dan met kant-en-klare teksten die jij nog een persoonlijke twist kunt geven. Zo blijf je trouw aan de unieke stijl van je bedrijf en zorg je ervoor dat je omschrijvingen ook nog eens beter kunnen scoren in de zoekmachines. Kies de details, pas de toon aan en voilà.

Daarnaast is het goed om te vermelden dat er later dit jaar een chatfunctionaliteit wordt toegevoegd aan Business Central’s Copilot. Deze chatfunctionaliteit zal je helpen om nog beter inzicht te krijgen tot je gegevens en uitgebreidere uitleg te krijgen over het gebruik van de tool, of kan je makkelijker aan forecasting gaan doen.

2. Makkelijker schakelen tussen verschillende vestigingen

nieuw in Business Central - Beheren meerdere bedrijven

Dankzij de nieuwe intercompany functie in Business Central is het beheren van meerdere bedrijven een stuk makkelijker geworden. Dat is bijvoorbeeld relevant in het geval van een fusie of acquisitie. Alles wordt overzichtelijk op één plek geregeld. Je kunt nu makkelijk verschillende databases benaderen en koppelen, zelfs met een API.

Stel je voor: Binnen dezelfde holding werken bedrijf A en bedrijf B nauw samen. Beide bedrijven maken gebruik van Business Central en delen dezelfde tenant, maar hebben elk hun eigen database. De financiële transacties tussen deze twee bedrijven verlopen nu soepeler dan ooit, omdat we direct toegang hebben tot de gegevens van beide entiteiten. Het uitwisselen van financiële informatie binnen de holding is een fluitje van een cent en wordt naadloos geïntegreerd.

3. Eenvoudig fouten opsporen

nieuw in business central - fouten opsporen

Stel je voor: je werkt aan je gegevens en plots duikt er een fout op. Met deze nieuwe feature toont een handige pop-up je snel en eenvoudig waar het probleem zich voordoet. Je kan het probleem met één klik oplossen of Business Central inschakelen om het voor je op te lossen.

4. Optimalisatie van de functie snelinvoer

nieuw in business central - Functie invoer

Personalisatie is kinderspel geworden. In de nieuwste update van Business Central ligt de focus op het vereenvoudigen van data-verwerking voor gebruikers door verbeterde toegankelijkheid, prestaties en betrouwbaarheid. Nieuwe functies omvatten het aanpassen van het lint, het gebruik van toetsenbord sneltoetsen, en een verbeterde drag-and-drop voor bestandsuploads. Bovendien kunnen gebruikers nu meer velden toevoegen en personaliseren, met een uitgebreider aanbod in de lijst van beschikbare velden.

Waar je vroeger vastzat aan een beperkte selectie, ligt nu de hele winkel voor je open. Het tijdperk waarin je jouw ontwikkelaar moet optrommelen om dit te tweaken is voorbij. 

5. Analyse weergave

nieuw in business central - Analyse

De nieuwe analysemodus in Microsoft Business Central vereenvoudigt het bekijken, analyseren en filteren van data. Bovendien kun je alles gemakkelijk opslaan en ordenen met tabbladen. Zo hoef je de pagina niet langer te openen in Excel.

 

6. E-documents

Business Central automatiseert het ontvangen en verwerken van elektronische facturen in Peppol-formaat. Eenmalige instelling is genoeg om facturen direct in je boekhouding te integreren, zonder ze handmatig of via OCR te hoeven invoeren. Zo win je tijd, beperk je invoerfouten en wordt factuurbeheer een stuk efficiënter.

7. Warehouse operations

nieuw in business central - Warehouse

Met Business Central kun je magazijnprocessen flexibel configureren voor inkomende, uitgaande en interne workflows. Dit maakt je logistiek efficiënter en aanpasbaar aan je bedrijfsbehoeften.

8. Printlabels

nieuw in business central - Printlabels

Een interessante nieuwe functie is de mogelijkheid om nu printlabels te genereren. Dit was voorheen niet beschikbaar, en je kunt dit nu volledig aanpassen naar jouw wensen.

 

Met dit handige overzicht duiken we in de frisse nieuwe features van Business Central. Dit ERP-pakket is stuk voor stuk ontworpen om jouw werk gemakkelijker en efficiënter te maken. Binnenkort kun je deze verbeteringen zelf ervaren! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en hoe je met deze features aan de slag gaat.