Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Ignite 2023 hoogtepunten: alles wat je moet onthouden

Microsoft Ignite 2023 benadrukte de snelle vooruitgang in AI sinds de lancering van ChatGPT een jaar geleden.
 
De focus lag op de vele AI-mogelijkheden die binnenkort voor jouw bedrijf mogelijk zullen zijn. Zo kan je binnenkort jouw custom GPT’s en AI-modellen maken doorheen het volledige Microsoft ecosysteem, zoals jouw ERP, office en CRM. Maar niet alleen het maken van AI-tools voor jouw bedrijf, maar ook alle Microsoft-oplossingen krijgen een algemene AI-boost. Een echte AI-playground dus.
Microsoft ignite 2023 hoogtepunten

Azure updates tijdens Microsoft Ignite 2023

Tijdens Microsoft Ignite 2023 werden meer dan 100 nieuwe updates over de hele technologiestapel gepresenteerd. Deze omvatten een uitgebreide AI-infrastructuur met Azure als ‘s werelds computer, die over 60 datacenterregio’s beschikt. Microsoft benadrukte ook hun inspanningen voor hernieuwbare energie en de algemene beschikbaarheid van Azure Boost, wat de prestaties en veiligheid verbetert.

Op het gebied van foundation modellen en AI-toolchains benadrukte Microsoft hun samenwerking met OpenAI en de integratie van de nieuwste OpenAI-modellen in Azure AI.

Azure Security: confidential VM’s met NVIDIA GPU’s

Een van de belangrijkste updates op het gebied van Azure Security is de introductie van NCC v5 VM’s en vertrouwelijke VM’s met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s.
 
Deze VM’s kunnen gevoelige gegevens verwerken zonder dat deze worden blootgesteld aan derden, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven die hun gevoelige bedrijfsinformatie willen beschermen. De NVIDIA GPU’s bieden ook een hoge rekenkracht en ondersteuning voor deep learning frameworks.

Azure open ai service: Model as a service

Een andere belangrijke update is de Azure OpenAI Service, die klanten in staat stelt om gebruik te maken van de nieuwste OpenAI-modellen, zoals GPT-4 Turbo, Turbo Vision, DALL-E 3 en Fine Tuning. Deze modellen kunnen worden aangepast en geïntegreerd met Azure AI Vision, waardoor klanten multimodale prompts kunnen maken met video, afbeeldingen en tekst.

Phi-2

Bovendien kondigde Microsoft de lancering aan van Phi-2, een nieuw foundation model dat 50% beter is in wiskundig redeneren dan zijn voorganger. Phi-2 is gebaseerd op een open source LLM en kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, zoals natuurlijke taalverwerking, computer vision en generatie.

Azure AI Studio Preview: met ingebouwde veiligheidstools

Om klanten te helpen bij het ontwikkelen, testen en implementeren van hun eigen AI-oplossingen, introduceerde Microsoft de Azure AI Studio Preview, een geïntegreerde ontwikkelomgeving met ingebouwde veiligheidstools. Azure AI Studio Preview stelt klanten in staat om eenvoudig AI-pipelines te bouwen, te beheren en te optimaliseren, met behulp van de beste praktijken en richtlijnen van Microsoft.
 
Azure AI Studio Preview ondersteunt ook de samenwerking tussen ontwikkelaars, datawetenschappers en domeinexperts, wat jou nog verder zal helpen tijdens het experimenteren met AI.

NVIDIA AI Foundry Service op Azure: voor aangepaste AI-modellen

Microsoft kondigde een samenwerking aan met NVIDIA om de NVIDIA AI Foundry Service op Azure te lanceren.
 
Deze dienst zal ondernemingen en startups helpen bij het ontwikkelen, afstemmen en implementeren van aangepaste AI-modellen. Hierbij zal er gebruik worden gemaakt van de tools van NVIDIA en de infrastructuur van Azure.

 

De NVIDIA AI Foundry Service op Azure zal klanten toegang geven tot de nieuwste AI-technologieën, zoals NVIDIA DGX SuperPOD, NVIDIA Omniverse en NVIDIA Jarvis.

AI-chips benadrukt nogmaals Microsoft's AI-toewijding

Microsoft heeft twee nieuwe AI-chips onthuld op het Ignite 2023 event. De Azure Cobalt, een op maat gemaakte CPU voor de cloud, en Azure Maia, een AI-accelerator die de menselijke hersenen nabootst.

Sneller en zuiniger

Deze chips zijn bedoeld om de kunstmatige intelligentie sneller en zuiniger te maken. Het feit dat Microsoft zijn eigen hardware maakt, benadrukt alleen maar meer dat ze AI volledig omarmen en hier nog verder mee willen uitpakken in de toekomst.
 
Deze worden niet alleen voor hun klanten aangeboden voor Azure toepassingen, maar ook om hun eigen systemen te verbeteren. Hiermee kunnen ze al het AI dat in het volledige Microsoft ecosysteem te vinden is ondersteunen.

AI in mixed reality: de toekomst voor Frontline medewerkers

Microsoft liet ook zien hoe AI de toekomst zal vormgeven en de wereld om ons heen zal beïnvloeden. AI is meer dan alleen natuurlijke taal als input, het kan ook zien, horen, en begrijpen wat wij bedoelen en hoe de wereld in elkaar zit.

Holografische assistent

Dat is het resultaat van de combinatie van mixed reality en AI. Microsoft werkt aan Copilot voor frontline medewerkers, een mixed reality-oplossing die frontline medewerkers helpt om belangrijke vragen te beantwoorden met behulp van Copilot’s input terwijl ze aan het werk zijn. Zoals in dit voorbeeld een monteur die een ingewikkelde machine moet herstellen, en die een holografische assistent heeft die hem of haar stap voor stap ondersteunt, relevante informatie laat zien, en waarschuwt voor mogelijke gevaren. Dat is Microsoft’s visie voor de toekomst.

The age of copilots

Een van de meest opvallende innovaties is Microsoft Copilot. Deze AI-assistent kan jou ondersteunen bij verschillende taken, zoals het schrijven van e-mails, het maken van presentaties, het oplossen van problemen, het genereren van code, en nog veel meer.
 
Microsoft Copilot leert van jouw voorkeuren, feedback en context, en past zich aan jouw stijl en doel aan. Copilot is beschikbaar voor alle verschillende Microsoft-oplossingen, zoals Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform, en Teams. Je kunt ook jouw eigen copiloten bouwen en aanpassen met Copilot Studio, een no-code tool die jou volledige controle geeft over het hele proces.

Copilot studio

Met Copilot studio zal het ook mogelijk zijn om jouw eigen copilot te maken met automatische workflows doorheen het volledige Microsoft-ecosysteem. Hiermee kan je met de no-code editor op een gemakkelijke manier jouw eigen GPT’s maken.

Copilot ook voor third-party toepassingen

Copilot is niet alleen beschikbaar voor Microsoft-producten en -diensten, maar ook voor andere populaire tools die je misschien gebruikt, zoals Jira, Trello, Confluence, Freshworks, en meer.
 
Je kan plugins en connectoren gebruiken om Copilot te integreren met deze tools, en zo jouw workflows te stroomlijnen en jouw productiviteit te verhogen.

Copilot case study

Uit een onderzoek onder Copilot-gebruikers bleek dat Copilot hen aanzienlijk helpt om hun werk te verbeteren en te versnellen.
 
De meeste gebruikers zeiden dat ze productiever en kwalitatiever waren, en dat ze minder tijd besteedden aan routinematige of repetitieve taken. Ze waren ook sneller in staat om informatie te zoeken, te schrijven en samen te vatten, en om op de hoogte te blijven van hun vergaderingen.
 
Bovendien zeiden ze dat Copilot hen hielp om sneller tot een goede eerste versie te komen, en om gemakkelijk te vinden wat ze nodig hadden in hun bestanden.
 
Ten slotte zeiden ze dat ze Copilot zo nuttig vonden dat ze het niet meer wilden opgeven.

Productiever en verbeterde kwaliteit
70%
Sneller en efficiënter werken
29%
Wil Microsoft Copilot niet opgeven
77%

Microsoft Fabric: Al jouw data-toepassingen in 1

In de data-afdeling introduceerde Microsoft Fabric, een unieke data-ervaring, en kondigde de algemene beschikbaarheid ervan aan. Het is een compleet data-platform dat analytics, data governance en AI capabilities in één biedt. Het is een real time verbinding met jouw data, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt.

3 innovatieve features

Hier zijn er drie innovatieve features aangekondigd:
  • Mirroring: een unified data view die al jouw data-bronnen samenvoegt en synchroniseert in een virtuele laag. Zo kun je jouw data makkelijker combineren, visualiseren en modelleren.
  • Chat: een contextuele data-conversatie die je in staat stelt om jouw data te vragen, te presenteren en te embedden met behulp van natuurlijke taal, spraak en gebaren. Zo kun je jouw data makkelijker begrijpen, verklaren en overbrengen.
  • AI: een veilige data-transformatie die je in staat stelt om slimme en schaalbare AI-modellen te bouwen, te trainen en te implementeren met jouw data. Zo kun je jouw data makkelijker omzetten in acties, resultaten en impact.

Modern workplace & Business Applications updates

Microsoft Teams updates

Microsoft Teams werd gepresenteerd als een geïntegreerd platform voor samenwerking, communicatie en bedrijfsprocessen.
 
Mesh voor Teams, voor meeslepende werknemersverbindingen, zal in januari algemeen beschikbaar zijn. Met Copilot zal de no-code editor iedereen zijn Teams-omgeving volledig eigen kunnen maken.

Microsoft Planner

Microsoft To Do, Microsoft Planner en Microsoft Project worden binnenkort één geïntegreerde ervaring die je helpt om jouw werk te organiseren, te volgen en te voltooien.
 
Microsoft kondigde volgende features aan tijdens Microsoft Ignite 2023
  • To Do: jouw persoonlijke takenlijst met de hulp van Microsoft Copilot, de slimme assistent.
  • Planner: jouw teamwerkruimte met de integratie van Microsoft Viva Goals, de nieuwe tool voor strategische alignment.
  • Project: jouw projectmanagementoplossing om jouw projecten te definiëren, te plannen, te budgetteren en uit te voeren.

is jouw bedrijf wel klaar voor Copilot?

Strategic Microsoft Copilot Readiness Session

De toekomst wacht niet. Het is tijd om voorop te lopen en jouw organisatie voor te bereiden op succes.