Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Copilot Readiness in 5 stappen | 52 Topics

Ontdek de 5 cruciale stappen, naar Microsoft Copilot Readiness, die je kan nemen om jouw organisatie voor te bereiden. Deze AI-assistent belooft een waardevolle aanvulling te zijn op moderne tools zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Teams.

 

Om deze krachtige assistent volledig te benutten, moeten organisaties echter enkele voorbereidende stappen ondernemen. Kan jij deze checklist volledig afvinken?

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Voorbereiding op Microsoft Copilot

Stap 1: Jouw Microsoft 365-omgeving voorbereiden

Een sterke start in de richting van Microsoft Copilot Readiness begint met het controleren van jouw Microsoft 365-omgeving. 

 

Zorg ervoor dat jouw organisatie reeds gebruikmaakt van Office-applicaties, met speciale aandacht voor de integratie van Outlook, Teams en Sharepoint.

 

Deze applicaties vormen het kernpunt van de samenwerking met Copilot. Het is dus van cruciaal belang dat ze correct zijn geïmplementeerd en up-to-date zijn.

 

Hulp nodig om de juiste Microsoft 365  licentie te kiezen? Kijk dan zeker eens naar het Microsoft 365 aanbod.

Microsoft copilot readiness in outlook

Stap 2: Effectief beheer van bedrijfsdata

Een van de pijlers van Copilot’s efficiëntie is toegang tot zowel gestructureerde als ongestructureerde data.

 

Gestructureerde data is opgeslagen data in een database met duidelijke velden zoals naam, e-mailadres, postcode, enzovoort.

 

Ongestructureerde data omvat documenten zoals Word-documenten en Excel-spreadsheets, die vaak worden opgeslagen in OneDrive, Teams-kanalen en SharePoint.

 

Om ervoor te zorgen dat Copilot gemakkelijk toegang heeft tot deze informatie, is het raadzaam om deze gegevens veilig op te slaan in je bedrijfscloudomgeving in plaats van lokaal op harde schijven.

 

Daarnaast moet de bedrijfsdata kwalitatief genoeg zijn. Zorg ervoor dat er een duidelijke structuur is en er geen duplicaten aanwezig zijn zodat Copilot weet welk document de juiste informatie bevat. De kwaliteit van de resultaten van Copilot is immers direct afhankelijk van jouw input.

microsoft graph

Stap 3: Begrijp jouw werkprocessen

Copilot moet een diepgaand inzicht hebben in de dagelijkse werkprocessen van jouw organisatie, met name binnen Outlook en Teams. Dit omvat vergaderingen, e-mails en chatconversaties.

 

Teams fungeert als een centraal platform voor samenwerking, waarin documenten worden gedeeld en realtime berichten worden uitgewisseld. Een grondig begrip van deze workflows is essentieel om Copilot naadloos te laten integreren.

Microsoft Copilot readiness

Stap 4: Rechten en beveiliging optimaliseren

Het waarborgen van de veiligheid en privacy van jouw organisatiegegevens staat voorop.

 

Copilot moet uitsluitend toegang hebben tot relevante informatie en is het dus niet noodzakelijk om toegang te krijgen tot vertrouwelijke of onnodige gegevens.

 

Dit vereist een nauwgezette configuratie van rechten en beveiligingsinstellingen, waarbij de rollen binnen jouw organisatie en de bijbehorende beveiligingsstructuur cruciale elementen zijn.

Stap 5: Licenties en Microsoft Copilot training

Het gebruik van Copilot vereist een extra licentie bovenop je bestaande Microsoft-licenties, doorgaans geprijsd op €30 per gebruiker. Het is van essentieel belang om zorgvuldig te overwegen welke medewerkers het meeste baat zullen hebben bij deze assistent en hen de juiste licentie toe te wijzen.

 

Daarnaast is training van jouw medewerkers belangrijk om Copilot effectief te kunnen benutten. Dit omvat het aanleren van de vaardigheden om de juiste vragen te stellen, wat Copilot in staat stelt om zich te ontwikkelen en slimmer te worden naarmate meer mensen de assistent gebruiken.

 

Wil je meer weten over alle Microsoft Copilot mogelijkheden en hoe je jouw bedrijf het best kan voorbereiden voor deze nieuwe technologie? Schrijf je dan zeker in voor de Strategic Microsoft Copilot Readiness Session.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

is jouw bedrijf wel klaar voor Copilot?

Strategic Microsoft Copilot Readiness Session

De toekomst wacht niet. Het is tijd om voorop te lopen en jouw organisatie voor te bereiden op succes.