Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft Inspire 2023: 5 takeaways | 52 Topics

Microsoft Inspire 2023, het jaarlijkse evenement waar Microsoft en haar partners samenkomen om de toekomst van technologie te verkennen.

 

Klaar om de belangrijkste inzichten van het evenement te ontdekken?

In deze aflevering bespreken we 5 takeaways van het evenement, met een specifieke nadruk op kunstmatige intelligentie (AI) en cybersecurity.

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

1. Wat is de rol van AI in de visie van Microsoft?

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, benadrukte de centrale rol van AI in de toekomst van technologie.

 

AI wordt gezien als een krachtige tool die bedrijven en professionals zal ondersteunen, werkprocessen zal verbeteren, nieuwe inzichten zal bieden en dagelijkse uitdagingen zal aanpakken.

Microsoft Copilot

Een opvallende aankondiging tijdens het evenement was de introductie van Microsoft Copilot, een AI-assistent die diep zal worden geïntegreerd in Microsoft’s Office-toepassingen, waaronder Word, Excel en PowerPoint, evenals in Microsoft Teams.

 

Co-pilot zal professionals ondersteunen bij taken zoals verkoop en beveiliging, door de verwerking van grote hoeveelheden gegevens mogelijk te maken en inzichten te verschaffen op basis van complexe datasets.

Copilot Satya Nadella

2. Beveiliging in de moderne wereld

Microsoft benadrukte ook het cruciale belang van cybersecurity in de hedendaagse bedrijfsomgeving.

 

Bedrijven worden dagelijks geconfronteerd met beveiligingsuitdagingen, en Microsoft ziet AI, met name Co-pilot, als een waardevol instrument om inzichten te bieden en bedrijfsomgevingen veilig te houden.

 

Essentieel voor systeembeheerders, IT-managers en beveiligingsprofessionals, die kunnen profiteren van de ondersteuning van geavanceerde AI-technologie om dreigingen te identificeren en te bestrijden.

Beveiliging Copilot

Met de Beveiliging Copilot kun je incidenten efficiënter analyseren en gemakkelijker en sneller beveiligingsrapportages maken.

 

Hiermee kan je real-time inzichten krijgen in de beveiligingsstatus van jouw organisatie, waardoor je snel kunt reageren op bedreigingen en risico’s.

 

Daarnaast, kan je met de Beveiliging Copilot proactief beveiligingsmaatregelen nemen om toekomstige incidenten te voorkomen.

 

Ontdek hier hoe je jouw organisatie optimaal beveiligt en copilot meer slaagkansen geeft.

3. Nieuwe tools voor informatie en verkoop

Bing Chat Enterprise

Bing Chat Enterprise is een andere opwindende aankondiging die verder gaat dan de standaard Bing-zoekfunctie.

 

Deze tool biedt toegang tot actuele informatie en stelt gebruikers in staat contextuele vragen te stellen en zelfs afbeeldingen te gebruiken om informatie te verkrijgen.

 

Dit zal een krachtige aanvulling zijn voor het vinden van relevante informatie en het stellen van specifieke vragen, met commerciële data bescherming.

Microsoft Inspire 2023 Satya Nadella

Sales Copilot

Microsoft Sales krijgt ook een boost dankzij AI. Dynamics CRM wordt versterkt om diepgaand inzicht te bieden in verkoopprocessen en klantenservice. Hier draait het niet alleen om kansen en leads, maar ook om het centraliseren en analyseren van alle communicatie met potentiële klanten, dankzij de hulp van een salesassistent.

 

Zo zal het met de Sales Copilot bijvoorbeeld mogelijk zijn om je beter voor te bereiden op verkoopgesprekken, meer inzichten te krijgen uit jouw Microsoft Dynamics 365 en om jouw verkoopprocessen te automatiseren.

 

Met deze tool kun je bijvoorbeeld automatisch taken laten uitvoeren die voorheen handmatig moesten worden gedaan, zoals het opstellen van een e-mail of het bijwerken van klantgegevens.

 

Dit bespaart je tijd en stelt je in staat om je te concentreren op wat echt belangrijk is: het sluiten van deals!

meeting prep sales copilot

4. Optimalisatie van bedrijfsprocessen

Power Automate voegt Process Mining-functionaliteit toe om organisatieprocessen te analyseren en te optimaliseren. Hierdoor wordt de efficiëntie verbeterd en worden bottlenecks geïdentificeerd, waardoor bedrijven hun processen effectiever kunnen beheren en verbeteren.

Power-Automate-Process-Mining-Template

5. Samenwerking met Meta: Llama 2

Een opmerkelijke aankondiging was de samenwerking tussen Microsoft en Meta (voorheen Facebook).

 

Beide bedrijven investeren zwaar in geavanceerde taalmodellen, wat resulteert in meer keuzes en mogelijkheden voor ontwikkelaars en bedrijven.

 

Microsoft wordt de voorkeurspartner van Meta bij de release van de nieuwe versie van Llama 2 voor commerciële klanten.

 

Hierdoor kunnen Azure-gebruikers de Llama 2-modellen eenvoudig fine-tunen en implementeren op Azure, en Windows-ontwikkelaars kunnen Llama 2 lokaal op Windows gebruiken.

llama2

Azure Studio: De poort naar AI-experimenten

Voor degenen die willen beginnen met experimenteren met AI, biedt Azure Studio een uitstekend platform. Hier kunnen gebruikers AI testen, demo’s maken en proof of concepts opzetten om te bepalen of AI geschikt is voor hun organisatie.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

is jouw bedrijf wel klaar voor Copilot?

Strategic Microsoft Copilot Readiness Session

De toekomst wacht niet. Het is tijd om voorop te lopen en jouw organisatie voor te bereiden op succes.