Centrale administratie dankzij Business Central bij Nutriphyt

Nutriphyt ontwikkelt voedingssupplementen. Om hun administratie te vereenvoudigen, koos het bedrijf voor Business Central.

een gezonde geest in een gezond lichaam

Maak kennis met Nutriphyt

Nutriphyt is een gerenommeerd Belgisch bedrijf dat een breed assortiment aan natuurlijke gezondheidsproducten ontwikkelt. Voor Nutriphyt is de gezondheid van mensen de grootste prioriteit. Het bedrijf streeft naar zo zuiver mogelijke, natuurlijke producten om het lichaam ultiem te ondersteunen. Hun wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen moeten daarbij helpen – in België én ver daarbuiten.

Business Central voor administratieve taken, integratie met de website, logistieke opvolging van de producten

Schaalbaar systeem voor internationale uitrol

Rapporteringen via Power BI

Industrie

Productie van voedingssupplementen

Hoofdkantoor

Beernem, België

Technologie

Microsoft Dynamics 365 Business Central / Microsoft Power BI

In de apotheek spot je al snel de producten van Nutriphyt. Dit Belgische bedrijf produceert en verdeelt een breed assortiment aan gezondheidsproducten op natuurlijke basis. Ontdek in dit artikel waarom ze samenwerkten met ConXioN.

De uitdaging: bestaande administratieve software vervangen

Nutriphyt ging op zoek naar een nieuw platform ter vervanging van hun bestaande administratieve software. Deze moest over minstens dezelfde functionaliteiten beschikken. Daarnaast moest het nieuwe platform ook futureproof zijn, gezien de plannen voor een nieuwe website én om uit te breiden naar Frankrijk.

Een uitdaging die ConXioN op het lijf geschreven is. 

De aanpak: Microsoft Dynamics 365 Business Central

Op basis van een grondige analyse van de noden van Nutriphyt, stelde ConXioN Microsoft Dynamics 365 Business Central voor.

Business Central – nog steeds bekend onder vroegere benamingen Navision of Microsoft Dynamics NAV – is een oplossing voor bedrijfsbeheer. Het ERP-systeem biedt heel wat mogelijkheden voor aankoop- en verkoopbeheer (offertes, orders, retours, contracten, facturen, kredietnota, rappels…), relatiebeheer (CRM), personeelsbeheer (arbeidsovereenkomsten, contactgegevens…), artikelbeheer, voorraadbeheer, productiebeheer en projectbeheer.

Het softwarepakket maakt deel uit van het Microsoft 365-ecosysteem en is dus vlot te integreren met tal van andere Microsoft-applicaties. Denk aan rapportage in Power BI, een Power App die automatische acties uitvoert… Via eigen integraties, zoals Isabel Connect, is het daarnaast mogelijk om het nieuwe ERP-pakket te koppelen aan de vertrouwde systemen.

"I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ik zeg altijd deur de mur en were"

Chris Debyser- Developer

De outcome: een schaalbaar, centraal systeem voor administratie met transparante rapportage

Nutriphyt beschikt nu over een ERP-systeem waarmee ze alle administratieve taken kunnen opvangen, vlot kunnen integreren met hun nieuwe website en hun producten logistiek kunnen opvolgen. 

Daarnaast werd er vlotte rapportage mogelijk gemaakt dankzij Power BI.

Ook zusterbedrijf Bioamoles, dat natuurlijke voedingssupplementen wil ontwikkelen en commercialiseren, heeft ondertussen besloten om met Business Central aan de slag te gaan.

En die internationale schaalbaarheid? Die zit ook goed: na die initiële implementatie werd Business Central ondertussen ook al uitgerold in Frankrijk

Business Central voor administratieve taken, integratie met de website, logistieke opvolging van de producten

Schaalbaar systeem voor internationale uitrol

Rapporteringen via Power BI

Industrie

Productie van voedingssupplementen

Hoofdkantoor

Beernem, België

Technologie

Microsoft Dynamics 365 Business Central / Microsoft Power BI

Gerelateerde referenties

Club Brugge Ariane De Troch

Club Brugge: de sterke vrouw achter de sterke ploeg

Maak kennis met Ariane De Troch, Partnership Manager bij Club Brugge. Een boss lady vol passie in het hart van een ploeg vol winners. Je ontdekt in deze blog hoe zij het partnerlandschap bij voetbalploegen compleet herschreef en hoe ze de hulp van ConXioN daarvoor inschakelde.

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Nutriphyt kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.