Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe Allinox zijn IT-infrastructuur optimaliseert met HPE SimpliVity

Ontdek hier hoe Allinox, een gerenommeerde partner voor private label kookgerei wereldwijd, zijn IT-infrastructuur optimaliseert.
Allinox

Een one-stop-shop voor kookgerei

Maak kennis met Allinox

Allinox is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van kookgerei op maat. Het bedrijf dient als een one-stop-shop voor engineering, productie, opslag en distributie van kookgerei. Ze zijn een gerenommeerde partner voor private label kookgerei wereldwijd en bezitten de exclusieve licentie voor de Brabantia kookgerei. Daarnaast hebben ze hun eigen merken BEKA Cookware, Kitchenfun en Alva Cookware.

 

Oorspronkelijk een familiebedrijf van 1949. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met een internationale mentaliteit. Ze hebben kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong en de Verenigde Staten met een 90-tal IT-gebruikers. Al hun producten worden echter nog steeds met trots ontworpen in België.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

De uitdaging: Het optimaliseren van de infrastructuur

Met wereldwijde vestigingen in verschillende tijdzones en de uitgebreide magazijnfunctionaliteiten is het enorm belangrijk dat de omgeving voortdurend operationeel is. Allinox gebruikte voorheen een traditionele server met bijhorende storage oplossing.

Nood aan een ontdubbelde omgeving met back-upmogelijkheden

Als de storage server zou uitvallen, zou dit aanzienlijke gevolgen hebben voor alle medewerkers die betrokken zijn bij orderpicking en scannen.

 

Daarom was er een dringende behoefte om de infrastructuur te optimaliseren en een ontdubbelde omgeving met back-upmogelijkheden te implementeren.

"Een belangrijke uitdaging blijft de digitale transformatie die zeer snel gaat. Verder blijft ook gegevensbescherming en beveiliging een ongoing uitdaging. Om een overzicht te bewaren tussen alle nieuwe tools en mogelijkheden moet je kunnen steunen op de juiste partners." - Kenneth Vanheuverswijn, IT manager van Allinox

hybrid-infra-hero

De aanpak: Implementatie van een synchrone oplossing en een disaster recovery plan

Met de komst van hun nieuwe SaaS ERP-systeem werd de complexiteit voor de nieuwe omgeving vereenvoudigd.

HPE SimpliVity oplossing

Er werd geopteerd voor een HPE SimpliVity oplossing bestaande uit 2 nodes, dit is een Hyperconverged oplossing, wat betekent dat compute, storage, network en availability in één enkele eenheid zijn geïntegreerd.

Synchrone replicatie tussen de nodes

Een van de voordelen van HPE SimpliVity is de mogelijkheid tot synchrone replicatie tussen de nodes. Hierdoor worden de nodes met elkaar verbonden en wordt de data gedupliceerd over beide nodes.

Real-time en up-to-date informatie altijd beschikbaar

Dit zorgt ervoor dat real-time en up-to-date informatie altijd beschikbaar is, zelfs als een van de twee servers uitvalt.

Disaster Recovery Plan

Bovendien werd er een Disaster Recovery Plan voorzien en uitgeschreven. Hierbij is er een nieuwe back-up oplossing geïmplementeerd die een future proof oplossing biedt en bedrijfscontinuïteit waarborgt.

"ConXioN heeft ons ondersteund om strategisch de juiste beslissingen te nemen. ConXioN dacht mee in functie van ons als klant en kwam met de juiste oplossingen voor de dag. De projecten gebeuren correct en transparant zonder grote functionele of budgettaire verrassingen achteraf." - Kenneth Vanheuverswijn, IT manager van Allinox

"Allinox is een bedrijf die samen met ConXioN reeds een aantal stappen zette in hun transformatie richting optimalisatie & vereenvoudiging. Door elkaar te challengen kunnen we hen verder begeleiden in deze transformatie vanuit onze rol als trusted advisor."

Sören Busschaert- Solutions Advisor

De outcome: Optimalisatie van bedrijfscontinuïteit en kostenbesparingen

Verbeterde availability en recovery solution

Dankzij deze oplossing is het mogelijk geworden om de RTO (Recovery Time Objective) en de RPO (Recovery Point Objective) te verlagen. Hiermee is er een verbeterde availability en recovery solution bereikt.

Besparing op vlak van beheer

Door de vereenvoudigde maar toch geoptimaliseerde oplossing met HPE SimpliVity zijn we er eveneens in geslaagd om een besparing op vlak van beheer van de omgeving te bekomen.

Wat brengt de toekomst?

Blijven inzetten op digitalisatie

Allinox is van plan om te blijven inzetten op digitalisatie, zo hebben ze net de uitrol van Sharepoint achter de rug en zijn ze van plan om de tools binnen M365  nog intensiever te gebruiken. Denk aan tools zoals de power apps en power automate.

Volop Hybride werken

Daarnaast wil Allinox volop op hybride werken, aangezien een volledige migratie naar de cloud moeilijk zou zijn.  Op deze manier willen ze het beste van beide werelden combineren.

 

Ze proberen de M365 tools nu al zo goed mogelijk in te zetten en gebruiken ze nu S4 Hana Public Cloud waardoor ze op het gebied van infrastructuur al een groot stuk ontzorgd worden.

 

Andere zaken behouden ze bewust op locatie, zoals grafisch werk om de productiviteit  en efficiëntie zo hoog mogelijk te houden.

Grote ontzorging voor de IT-afdeling

Tenslotte maken ze momenteel ook gebruik van onze managed services, die volgens Kenneth de IT-afdeling al een grote ontzorging bieden.

"Heel kort, het zorgt voor een ontzorging. Als bedrijf met een klein IT departement moeten we keuzes maken, door de managed services kunnen wij met een gerust hart de focus leggen op andere zaken." - Kenneth Vanheuverswijn, IT manager van Allinox

HPE SimpliVity die een sychrone oplossing biedt met een back-up oplossing

Een disaster recovery plan om de bedrijfscontinuïteit te garanderen

Managed services met proactieve monitoring

Industrie

Cookware Productie en Industrie

Samenwerking

December 2019 - heden

Hoofdkantoor

Oostrozebeke, België

Technologie

HPE SimpliVity

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Igepa Belux kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.