Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Meer wendbaarheid in de snel veranderende accountancysector

Bij Accountancy Geert Dupont wordt dagelijks gewerkt met gevoelige bedrijfsgegevens en die worden steeds vaker digitaal aangeleverd.

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Prestaties benchmarken om de cloudinfrastructuur en het gebruik van diensten te optimaliseren

Infrastructuurkosten op schaal inschatten om naadloze en efficiënte bedrijfsgroei te garanderen

Industrie

Wielrennen

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Brussel, België

Technologie

VPN, Cloud, CloudWatch / EMR / Glue / IAM / Kinesis / Kubernetes / Redshift / S3 / Site-to-Site VPN / Spark (pySpark) / VPC

Een flexibele en veilige cloudomgeving voor Dupont Agency

Geert Dupont richtte in 1986 het Kortrijkse accountantskantoor Dupont op. Al jaren is hij een gekende referentie in het West-Vlaamse boekhoudlandschap en een gerespecteerd consultant in vennootschapsrechtelijke en fiscale materies. In 2001 werd zijn pas afgestudeerde dochter Eline Dupont medezaakvoerster. Naast vader en dochter bestaat hun team nog uit vijf enthousiaste medewerkers.

Bij Accountancy Geert Dupont wordt dagelijks gewerkt met gevoelige bedrijfsgegevens en die worden steeds vaker digitaal aangeleverd. Naast de interne noodzaak aan een veiligere en mobiele IT-omgeving groeien ook de verwachtingspatronen van bestaande en nieuwe klanten op vlak van communicatie en dienstverlening steeds verder.

 

Zaakvoerders Geert en Eline Dupont lieten zich adviseren door ConXioN om hun omgeving te optimaleren. Cruciaal was een veilige omgeving die de privacy van hun klanten optimaal waarborgt, maar die hen ook zou helpen om de kansen van digitalisering te grijpen. Want door die digitalisering verandert de rol van een boekhouder ingrijpend. De accountant van morgen werkt namelijk vaker als business advisor en zorgt er niet alleen voor dat de financiële balans klopt, maar denkt ook proactief mee over hoe een onderneming duurzaam kan groeien.

"Wij wilden een IT-infrastructuur zonder technische zorgen die onze dienstverlening versterkte. Een omgeving waarin ons team overal probleemloos en veilig zou kunnen werken."

Eline Dupont, zaakvoerster Geert Dupont Agency- Developer

“Wij wilden een IT-infrastructuur zonder technische kopzorgen die onze dienstverlening versterkte. Een omgeving waarin ons team overal probleemloos en veilig kan werken. Security is in ons vak ontzettend belangrijk. We moeten de gegevens van onze klanten optimaal beschermen, ook digitaal. En die digitale veiligheid wordt alleen maar aangescherpt door de GDPR, de nieuwe Europese privacywetgeving. Daarnaast wilden we ook meer waarde uit onze data kunnen halen, zoals een real-time inzicht in de cijfers van onze klanten. Die actuele kijk zou ons helpen om hen beter te adviseren,” legt Eline Dupont uit.

 

Om hun ideale IT-omgeving in te richten, klopte Geert Dupont Agency onder andere bij ConXioN aan, al jaren hun IT-partner. “Hoewel we heel tevreden zijn van onze samenwerking met ConXioN, besloten we om meerdere bedrijven bij de offerteronde te betrekken. Die nieuwe IT-infrastructuur werd de digitaal ruggensteun van ons kantoor en daarom wilden we alle opties openhouden,” aldus Dupont.

"ConXioN heeft ons overtuigd met hun eerlijke en open communicatie."

Eline Dupont, zaakvoerster Geert Dupont Agency- Developer

Opnieuw bleek ConXioN de geschikte partner te zijn. “Zij stelden een overstap naar Microsoft Azure voor om onze vraag naar meer flexibiliteit en veiligheid te beantwoorden. ConXioN heeft ons weer overtuigd met hun eerlijke en open communicatie. Ze hebben zorgvuldig naar onze verwachtingen geluisterd en die daarna vertaald naar een moderne cloudomgeving die onze medewerkers ondersteunt en waar we eenvoudig een real-time inzicht krijgen in de financiële situatie van onze klanten. Een echte meerwaarde voor ons kantoor,” vertelt Dupont tevreden.

 

Door hun IT-infrastructuur naar de cloud te verhuizen, heeft ConXioN de medewerkers van Kantoor Dupont ook veel mobieler gemaakt. “Nu hebben we één centrale digitale plaats waar ons team hun werk beter organiseert, eenvoudig met elkaar deelt en zo veel efficiënter is. We kunnen trouwens ook perfect op locatie bij een klant werken en dat heeft een positieve impact op onze dienstverlening.”

"Voor ons werk is het essentieel om voorzichtig met data om te gaan en de privacy van onze klanten te beschermen."

Eline Dupont, zaakvoerster Geert Dupont Agency- Developer

Digitalisering brengt ook heel wat uitdagingen mee op vlak van security. “Voor ons werk is het essentieel om voorzichtig met data om te gaan en de privacy van onze klanten te beschermen. Net daarom stelden we ook hoge eisen op vlak van veiligheid voor onze nieuwe IT-omgeving.” En die voorwaarde heeft ConXioN goed begrepen. Geert Dupont Agency werkt vandaag in een high-end beveiligde IT-omgeving waardoor ook de naleving van de nieuwe GDPR-regelgeving veel eenvoudiger wordt.

 

Elke samenwerking begint voor ConXioN met een goed gesprek. Eenmaal er een duidelijk beeld is van de verwachtingen van de klant, wordt er een helder stappenplan uitgetekend voor een oplossing op maat. Om de IT-infrastructuur van Geert Dupont Agency naar de cloud te migreren, heeft ConXioN vooraf elke fase volledig uitgetekend en alle software uitvoerig getest met een proof of concept. “We zijn heel tevreden over ConXioN. Onze overstap naar Microsoft Azure verliep snel en vlekkeloos door hun minutieuze voorbereiding. We konden vrijwel meteen aan de slag in onze nieuwe IT-omgeving. Vandaag hebben we alle tools in handen om onze toekomstige en meer adviserende rol als boekhouder optimaal in te vullen.”

Ontwerp een architectuur om dataverwerking en -analyse te migreren van on-prem naar de AWS-cloud

Toegang tot centrale gegevens vanop afstand

Industrie

Accountancy

Hoofdkantoor

Kortrijk, België

Technologie

Microsoft Azure

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Geert Dupont Agency kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.