Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Schaalbare IT-oplossing bij Bossuyt Shop Interiors

Door een exponentiële groei ging Bossuyt Shop Interiors op zoek naar een schaalbare en toekomstgerichte IT-oplossing.

On premise infrastructuur voor de productiefaciliteiten

Schaalbare en toekomstgerichte cloudomgeving met Microsoft Azure

Flexibeler en mobieler werken met Microsoft 365

Industrie

Shop interior design

Hoofdkantoor

Kuurne, België

Technologie

Microsoft Azure / Microsoft 365 / Microsoft SharePoint

Tot voor kort maakte Bossuyt Shop Interiors gebruik van traditionele IT-oplossingen. De on premise serveromgeving kon de sterke groei van het bedrijf echter niet meer aan en door enkele bedrijfsovernames liepen de verschillende IT-omgevingen niet synchroon. Door deze exponentiële groei ging Bossuyt op zoek naar een toekomstgerichte IT-oplossing. De uitdaging daarbij was om de IT maximaal schaalbaar te maken.

Wie is Bossuyt Shop Interiors?

Bossuyt Shop Interiors ontwikkelt inspirerende interieurconcepten voor ambachtelijke ondernemers in de retail, die gepassioneerd met hun vak bezig zijn. Daarbij vertalen zij het DNA van hun klant naar een fysieke beleving (look and feel) voor de eindconsument. Het bedrijf blurt concepten die succesvol zijn in de ene retailsector naar een andere retailsector. Bossuyt Shop Interiors is van A tot Z betrokken bij het uitrollen van state of the art winkelprojecten, die gaan van het ontwikkelen van winkelconcept tot de daadwerkelijke inrichting van de shop. De laatste jaren denkt Bossuyt met hun klanten ook mee over de mogelijkheden van online verkoop door middel van een digitaal verkoopluik. Ontzorgen is het kernwoord van de bedrijfsfilosofie van deze vooruitstrevende Belgische organisatie.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

De uitdaging

Een schaalbare IT-omgeving moest Bossuyt de mogelijkheid geven om hun configuratie on demand te upsizen of downsizen. Dit zorgt ervoor dat in geval van groei nieuwe medewerkers en bedrijven ook snel aangesloten kunnen worden, zodat zij direct gebruik kunnen maken van de communicatiemogelijkheden die Bossuyt aan hen beschikbaar stelt. De IT-structuur voor de productiefaciliteiten – met tal van machines – moest echter on premise blijven.

"Wij hadden een on premise IT-structuur die deels omgezet moest worden naar een bedrijfszekere cloudomgeving. ConXioN heeft de IT van Bossuyt Shop Interiors schaalbaar gemaakt. Met Microsoft Azure in combinatie met Microsoft 365 en SharePoint zijn onze IT-kosten nu transparant en overzichtelijk."

Tom Bossuyt - CEO Bossuyt Shop Interiors

De oplossing

Bij Bossuyt Shop Interiors hebben de medewerkers de meest uiteenlopende rollen: van salesmedewerkers op locatie, tot ontwerpers van de shop, productiemedewerkers en kantoorpersoneel. Alle medewerkers hebben een eigen specifiek IT-profiel. ConXioN – de Microsoft Partner van Bossuyt – heeft de rol van de medewerkers nuchter onder de loep genomen en zorgvuldig afgestemd op de IT-oplossing die hen het beste past. Een oplossing die
ook het meest kostenefficiënt is.

 

Het eerste luik van de oplossing was om de verschillende teams onderling beter met elkaar te
laten communiceren. SharePoint empowert daarbij het teamwerk via dynamische en productieve teamsites voor elk projectteam, elke afdeling en elke divisie. Projectmedewerkers delen daarbij hun bestanden, gegevens, nieuws en bronnen in de cloud. De opslag van eerder uitgevoerde projecten zijn voor hen permanent beschikbaar en kunnen via
de cloud plaatsonafhankelijk geraadpleegd worden. Bossuyt heeft er tevens voor gekozen om alle werkplekken te upgraden/migreren naar Microsoft 365.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bossuyt Shop Interiors 2

Het tweede luik was het scheiden van wat er on premise moet blijven en wat er in de cloud (Microsoft Azure) kan worden opgeslagen. De productiefaciliteiten met tal van machines mogen voor Bossuyt niet afhankelijk zijn van internet en blijven dus on premise. Al met al heeft Bossuyt Shop Interiors dus een moderne hybride IT-oplossing.

Het resultaat

Bossuyt Shop Interiors is flexibeler en mobieler geworden. De IT is niet meer afhankelijk van het gebouw waarin de medewerkers werken. Projecten kunnen nu met verschillende teams tegelijkertijd uitgevoerd worden en alle medewerkers beschikken over de juiste/actuele informatie. De opslag van eerder uitgevoerde projecten zijn permanent in de cloud beschikbaar en kunnen on demand geraadpleegd worden. Daarnaast kan Bossuyt tegenwoordig ook externen beveiligd toegang geven tot de informatie die zij nodig hebben om projecten te realiseren. Met Microsoft Azure zijn de kosten ook transparant en overzichtelijk.

"ConXioN heeft verschillende specialisten met een enorme know how. Ondanks hun omvang is ConXioN in staat om een persoonlijke band met ons op te bouwen. De medewerkers hebben de drive en dynamiek om te willen helpen. Al hun teams denken met ons mee en werken naadloos samen voor het succes van Bossuyt Shop Interiors."

Tom Bossuyt - CEO Bossuyt Shop Interiors

Bron: Microsoft

On premise infrastructuur voor de productiefaciliteiten

Schaalbare en toekomstgerichte cloudomgeving met Microsoft Azure

Flexibeler en mobieler werken met Microsoft 365

Industrie

Shop interior design

Hoofdkantoor

Kuurne, België

Technologie

Microsoft Azure / Microsoft 365 / Microsoft SharePoint

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Igepa Belux kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.