Belgian Cycling: totale ontzorging in een hybride omgeving

Belgian Cycling is verantwoordelijk voor het Belgisch wielrennen, met vleugels Cycling Vlaanderen en FCWB voor het wielrennen in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië. De federatie vestigde zich onlangs in een prachtige nieuwbouw in Tubeke.

De uitdaging: grote hoeveelheden uiteenlopende data veilig en toegankelijk bewaren

De samenwerking tussen Belgian Cycling en ConXioN gaat maar liefst 20 jaar terug in de tijd. Twee decennia waarin technologie een ongekende groei kende. Belgian Cycling trappelt niet ter plaatse en koos voor state-of-the-art, future proof oplossingen. Daarbij staat ontzorging van A tot Z steeds centraal.

Het mag ook duidelijk zijn dat Belgian Cycling grote hoeveelheden data te verwerken krijgt, van wedstrijdinformatie over prijzen tot beeldmateriaal. Die data op een veilige manier toegankelijk maken voor alle users is een van de uitdagingen.

Krijg een unieke blik achter de schermen in de video hieronder.

De tekst gaat verder onder de video.

De aanpak: totale ontzorging in een hybride omgeving

Bij Belgian Cycling werd geleidelijk aan overgegaan van een volledige on-premise omgeving (servers, storage, …) naar een hybride omgeving, waarbij veel zaken in de cloud werden geplaatst.

De data van Belgian Cycling bestaat uit Word- en Excelbestanden, foto’s, video’s, pdf-bestanden … Deze worden allemaal verzameld op SharePoint. Voor de grote hoeveelheid beeldmateriaal werd een digitaal beeldarchief ontwikkeld in SharePoint en Microsoft Azure. Belgian Cycling gebruikt verder ook het B-WISE boekhoudings- en facturatiepakket. Deze software stond vroeger ook op servers, maar nu gebruikt de federatie de pakketten in de cloud.

De nieuwbouw in Tubeke fungeert niet alleen als kantoorgebouw voor de werknemers, maar ook als meeting hub voor interne meetings, online meetings en persconferenties. Een modern gebouw vraagt natuurlijk om moderne installaties. Daarom werd ervoor gekozen de meeting rooms uit te rusten met grote schermen, zoals de Microsoft Surface Hub 2S, met bijhorende presentatiesystemen en audio. Daarnaast rolde ConXioN ook Microsoft Teams uit – wat perfect integreert met deze hardware – en voorzag de nodige adoptietrainingen om de medewerkers up to speed te krijgen met deze tools.

Om al deze data en toestellen te beveiligen koos Belgian Cycling voor het Managed Security Pack Gold, waarmee bedrijven volledig ontzorgd worden op vlak van security. Hiermee wordt onder andere de volledige omgeving gemonitord door de ConXioN security experten en worden alle pc’s en portables voorzien van een DNS-filter, spamfilter en anti-malwarebescherming (antivirus). Een kijkje onder de motorkap: hieronder valt onder andere Cisco Secure Endpoint, dat naadloos integreert met het Cisco Meraki-dashboard. Met dat dashboard kunnen Cisco Meraki MX Security en SD-WAN toestellen met ingebouwde firewall van op afstand aangestuurd en gemonitord worden. Belgian Cycling koos ook voor Cisco Secure Email als aanvulling op Microsoft 365.

Om de ontzorging te vervolledigen opteerde Belgian Cycling ook voor een managed user support contract. Hierdoor wordt een vaste maandelijkse fee per gebruiker betaald, waaronder alle supportvragen vallen.

De outcomes: hogere eenvoud, veiligheid en user experience

De hybride omgeving zorgt voor meer flexibiliteit, meer mobiliteit en een hogere user experience. De keuze om veel data in de cloud te bewaren zorgt ervoor dat interne en externe users ze op alle plekken, alle tijdstippen en op een veilige manier kunnen raadplegen.

Door de totale ontzorging op vlak van hardware en software kan Belgian Cycling zich focussen op hun core: sport.

Cisco partner
Microsoft Azure
M365 Logo

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Belgian Cycling kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.