Skylux over digitaal groeien

Skylux is sinds haar start in 1976 uitgegroeid tot marktleider in lichtkoepels, lichtstraten, veranda’s en kunststofplaten. ICT Manager Joeri Bruneel neemt ons mee in de digitale transformatie van Skylux. Dankzij de juiste IT tools en applicaties verhogen ze hun productiviteit, teamwork en klantenservice.

ICT Manager Joeri Bruneel: “Ons migratietraject is bijna afgesloten en we hebben de juiste basis gelegd voor Skylux om digitaal te groeien:

  • We kozen voor een hybride IT-oplossing (met een eigen HPE ontdubbelde datacenteromgeving aangevuld met clouddiensten)
  • Het project charter werd opgedeeld in diverse deelprojecten zodat we de impact op onze business beperkten.
  • We beveiligen alle toestellen met een managed security pack wat essentieel is op vlak van security.
  • Momenteel brengen we alle mogelijkheden van Office 365 en additionele cloudservices in kaart om ook hierop in te zetten. Een interne applicatie en Sharepoint omgeving zijn reeds in werking.
  • Alle IT-infrastructuur gaande van servers, VM’s, devices, … worden gemonitord via de managed services diensten van ConXioN. Hierdoor weten we vooraf wanneer er moeilijkheden kunnen optreden. Zo vermijden we downtime op cruciale momenten en kunnen we proactief actie ondernemen. Voor mij als ICT Manager geeft dit vooral een gemoedsrust. Het datacenter is in veilige handen. “