Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Geen zorgen over printing bij Brouwerij Omer Vander Ghinste

Nico Nimmegeers van Brouwerij Omer Vander Ghinste vertelt hoe de Managed Printing Services van ConXioN zorgen voor totaalontzorging.

Kostenbesparing bij kleurenprints dankzij driekleurenteller

Locatie-onafhankelijk printen

Vervangen van wildgroei aan kleine printers door centrale multifunctionals

Industrie

Brouwerij

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Bellegem, België

Technologie

KYOCERA Multifunctionals / ConXioN Managed Printing Service

Printing: het is vaak een noodzakelijk kwaad bij de IT-afdelingen van bedrijven. Nochtans kunnen de printkosten volgens Gartner zelfs 2 à 3% van de omzet vertegenwoordigen bij sommige bedrijven. Ook voor Nico Nimmegeers van Brouwerij Omer Vander Ghinste zorgde printing voor heel wat frustraties. ConXioN hielp de brouwerij om hun printerpark aan te pakken en niet alleen te vereenvoudigen, maar ook te besparen.

De uitdaging: komaf maken met wildgroei aan kleine printers

Bij Brouwerij Omer Vander Ghinste beschikten heel wat medewerkers over een eigen kleine printer op hun bureau. Doorheen de jaren ontstond hierdoor een wildgroei aan verschillende merken en types. Dat zorgde er ook voor dat het moeilijk werd om bij te houden hoeveel verschillende types toners en inktcartridges nu precies nodig waren en wanneer die bijbesteld moesten worden.

In een steeds groeiende organisatie zorgde dit niet alleen voor steeds groeiende kosten, maar ook voor een gebrek aan transparantie: het was niet duidelijk hoeveel toestellen er zich nu eigenlijk binnen de organisatie bevonden, en het was moeilijk om in te schatten waar het grootste verbruik zich bevond. Nico wou dan ook komaf maken met die wildgroei aan kleine printers en contacteerde vaste IT-partner ConXioN om het printerpark te evalueren en optimaliseren.

De aanpak: centrale multifunctionals op ieder verdiep

Er werd gekozen voor een centrale KYOCERA-multifunctional op ieder verdiep, met Managed Printing Services.

Deze keuze werd gemaakt omwille van de mogelijkheden van de toestellen. De medewerkers van Omer zouden niet aan functionaliteit en productiviteit moeten inboeten, integendeel. Zo blijven printen, scannen en scan-to-mail mogelijk. De driekleurenteller biedt daarnaast de mogelijkheid om te besparen op vlak van kleurenkopieën of -prints, aangezien de gebruiker niet langer betaalt voor een volledige pagina in kleur wanneer die slechts gedeeltelijk gekleurde elementen bevat. En de functie om locatie-onafhankelijk te printen maakt het mogelijk om vanop iedere afdeling of werkplek te printen – en maakt zo komaf met de uitdagingen van thuiswerk. 

De Managed Printing Service werd daarnaast gekozen om de interne IT-dienst bij Brouwerij Omer Vander Ghinste te ontzorgen, door onder andere proactief nieuwe toners te ontvangen, nog vóór ze leeg zijn. Daarnaast omvat deze service ook opvolging, monitoring en optimalisatie.

De outcome: kostenbesparing en totaalontzorging door digitalisatie en centralisatie

De overstap van verschillende kleine toestellen levert voor de hand liggende én minder voor de hand liggende voordelen op.

Zo winnen de collega’s bij Brouwerij Omer Vander Ghinste heel wat plaats op hun bureaus door komaf te maken met de kleine printers. Dat vertrouwelijke documenten daardoor niet meer in je onmiddellijke omgeving kunnen afgeprint worden, maar wel rechtstreeks naar de centrale multifunctional worden gestuurd, kan opgelost worden door print on demand. Daarbij komt het document pas uit de printer wanneer je je aanwezigheid bevestigt met je persoonlijke code of badge. Weetje: wanneer medewerkers moeten opstaan van hun bureau om prints op te halen, gaan ze bewuster om met wat ze printen en printen ze ook minder.

Printing is voor veel bedrijven een noodzakelijk kwaad. Nochtans vertegenwoordigt printing volgens Gartner vaak 2 à 3% van de totale omzet en loont het dus om je printerpark onder de loep te nemen.

Sören Busschaert- Solution Advisor

Door daarnaast af te stappen van de verschillende toestellen van verschillende merken en daardoor ook van heel wat verschillende toners, maakt de brouwerij daarnaast komaf met heel wat verborgen kosten. En die kostenbesparing wordt verder doorgetrokken door te digitaliseren: de brouwerij verstuurt bijna al haar facturen digitaal en moedigt haar leveranciers aan hetzelfde te doen. Zo spaart de brouwerij papier uit, maar ook kosten voor de post.

Daarnaast draagt de cloudfunctie van de multifunctionals bij tot de mobiliteit van de werknemers: wie aan een flexdesk of thuis werkt en dus niet met het lokale netwerk verbonden is, kan toch eenvoudig een printopdracht starten op een van de centrale printers.

Tenslotte is ook ontzorging voor de interne IT een mooi gevolg, zegt Nico. Dankzij de Managed Printing Services worden inktcartridges geleverd nog vóór de cartridges in gebruik leeg zijn. Door af te stappen van verschillende toestellen van verschillende merken, hoeven bij printerproblemen daarnaast niet langer verschillende producenten gecontacteerd te worden. Er is nu één vast aanspreekpunt voor alle multifunctionals.

Een samenwerking om trots op te zijn! 💙

Vervangen van wildgroei aan kleine printers door centrale multifunctionals

Locatie-onafhankelijk printen

Kostenbesparing bij kleurenprints dankzij driekleurenteller

Industrie

Brouwerij

Samenwerking

Oktober - heden

Hoofdkantoor

Bellegem, België

Technologie

KYOCERA TASKalfa Multifunctionals / ConXioN Managed Printing Service

Gerelateerde referenties

Benieuwd naar wat ConXioN voor jouw organisatie kan doen?

Net als voor Brouwerij Omer Vander Ghinste kan ConXioN ook voor jouw organisatie een gepaste oplossing uitwerken. Neem snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.