Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

De impact van AI op de cloud volgens HPE

Wist je dat 1 dag ChatGPT gebruiken evenveel energie verbruikt als het continu verlichten van 10 voetbalvelden? Of dat we op het hoogtepunt van “inflated expectations” rondom AI zitten volgens Gartner?

 

Met grote mogelijkheden komen grote vragen.

 

In deze aflevering van 52 Topics geven Kevin Couvreur en Stéphane Lahaye, Managing Director bij HPE, antwoord op deze vragen.

In 52 Topics gaat Kevin wekelijks de strijd aan met een technisch topic. Onderwerpen van ‘XR’ over ‘big data’ tot ‘zero trust’, die hij in 10 minuten en in begrijpelijke taal duidelijker maakt.

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Balans vinden met Hybride Cloud

Beginnend bij hybride cloud, vertelt Stéphane Lahaye ons hoe deze het beste van twee werelden samenbrengt. Het is een brug tussen het comfort van on-premises oplossingen en de schaalbaarheid van de cloud. Met HPE’s benadering hebben bedrijven de voordelen van de cloud, zonder hun data uit het oog te verliezen.

Uitdagingen van Edge Computing

Met meer dan 50% van de gegevens die nu buiten traditionele datacenters worden gegenereerd, is er een explosieve groei van connected devices. Edge computing brengt veel mogelijkheden, maar ook hoofdbrekers met zich mee.  Hoe beheer je de datastroom van ontelbare apparaten? Volgens Stéphane is het antwoord investeren in kennis en blijven innoveren.

"1 dag ChatGPT verbruikt evenveel energie als het totaal verlichten van 10 voetbalvelden continu op 1 dag." - Stéphane Lahaye, Managing Director van HPE

AI tussen hype en realiteit

Uit een recente studie van Gartner, een gerenommeerd onderzoeks- en adviesbureau, blijkt dat we vandaag de dag, het hoogste punt bereikt hebben op vlak van “inflated expectations” rondom AI. Met andere woorden, de verwachtingen zijn veel te hoog, voor wat we er op korte termijn met AI kunnen doen. Dit betekent niet dat AI geen toekomst heeft, maar wel dat we realistisch moeten zijn over wat het vandaag de dag kan bereiken.

 

Wat vooral opmerkelijk is, is dat we momenteel in een hype cycle zitten. Bedrijven zijn enthousiast om iets met AI te doen, maar beseffen vaak nog niet helemaal dat er ook nog een ethische of morele kant aan verbonden is.

Silicon Root of Trust

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Stéphane deelt hoe HPE blijft innoveren op vlak van security, beginnend bij de hardware zelf. Hij introduceert het concept van ‘Silicon Root of Trust’, een methode ontwikkeld door HPE om ervoor te zorgen dat op hardware-niveau zeker niet geknoeid kan worden.

De onmisbare waarde van kennis

IT verandert enorm snel, daarom is het ook cruciaal om te blijven leren en groeien. Stéphane waarschuwt voor de gevaren van afhankelijkheid van externe IT-diensten zonder interne expertise te ontwikkelen. Zijn advies? Blijf investeren in mensen en hun groei binnen de IT.

"Geen enkel bedrijf, kan nog zonder IT"

- Stéphane Lahaye, Managing Director van HPE

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.