Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft 365 licenties onder de loep: Business of Enterprise?

Welke Microsoft 365 licentie past het beste bij jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste Microsoft 365-licentie voor je bedrijf kan een uitdaging zijn. Met de verscheidenheid aan beschikbare licenties is het belangrijk om te begrijpen welke het beste aansluit op de behoeften van jouw organisatie. In deze blogpost gaan we dieper in op de drie hoofdcategorieën van Microsoft 365-licenties: Business, Frontline en Enterprise. Hieronder overlopen we de belangrijkste verschillen.

Business licentie voor eenvoudige efficiëntie

Voor kleine bedrijven is eenvoud vaak de sleutel tot efficiëntie. De Business-licenties van Microsoft 365 bieden precies dat. De business licentie, beperkt tot 300 gebruikers, heeft een standard en premium versie. Met als grootste verschil dat de premium optie, meer security- en beheersmogelijkheden heeft.

Business Standard

Als je behoefte hebt aan de basisfunctionaliteiten van Microsoft 365 is Business Standard een geschikte keuze. Deze licentie is ideaal voor bedrijven die zich richten op eenvoudige kantoortoepassingen zonder de noodzaak van geavanceerde functies.

Business Premium

De business Premium versie biedt alles wat een modern bedrijf nodig heeft. Het heeft dezelfde functies als Business Standard, maar met een toevoeging van Microsoft Intune en Azure Information Protection. Dit biedt voor jouw bedrijf meer mogelijkheden op vlak van security en data governance.

 

Standaard omvatten de Microsoft 365 Business Standard en Business Premium licenties alle Microsoft 365 apps. Nu is het echter ook mogelijk om het pakket aan te schaffen zonder Microsoft Teams, en dit komt met een lichte prijsvermindering.

 

Als je nog niet op de hoogte bent van deze update, kan je onze meest recente blogpost lezen voor meer informatie.

Altijd en overal toegang met de Frontline licentie

Voor bedrijven met mobiele werknemers die geen lokale installatie nodig hebben, bieden Frontline-licenties een cloudgebaseerde oplossing. Deze licentie biedt volledige toegang tot Microsoft 365 zonder dat er software lokaal geïnstalleerd hoeft te worden.

 

Dit betekent dat jouw werknemers altijd en overal toegang hebben tot de tools die ze nodig hebben om hun werk te doen. Dit is met name voordelig voor medewerkers die geen grote opslagruimte nodig hebben, en het kan financieel aantrekkelijker zijn vanwege het prijsverschil ten opzichte van een Enterprise-licentie.

Enterprise Licentie, een alles-in-één oplossing

De Enterprise-licentie is een alles-in-één oplossing. Hier zijn er twee varianten, de E3- en E5-licentie. Beiden bieden alle functies van de Business- licenties plus, in de E5 licentie, extra functies zoals Power BI en een telefoonsysteem. Bijkomend is het aantal gebruikers onbeperkt voor beide versies. Deze licentie is ideaal voor grote bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde IT-oplossingen.

Enterprise E3 licentie

Deze licentie biedt een uitgebreid pakket met geavanceerde beheer- en beveiligingsopties. Het is ideaal voor organisaties die geavanceerde IT-functies nodig hebben, met een onbeperkt aantal gebruikers.

Enterprise E5 licentie

Voor organisaties die uitgebreide analyses en communicatiemogelijkheden nodig hebben, is E5 een uitstekende keuze. Het bevat alle functies van E3, plus toegang tot Power BI en een telefoonsysteem.

 

Desondanks, is voor beiden Microsoft Teams niet meer standaard inbegrepen en moet je hiervoor de standalone Teams app aanschaffen (€5 per gebruiker per maand).

 

Uiteindelijk is het belangrijk dat je een licentie neemt die perfect aansluit bij jouw behoeften. Er zijn dan ook eindeloos veel opties en mogelijkheden om het perfecte pakket samen te stellen voor wat jouw bedrijf nodig heeft. Daarom denken wij bij ConXioN graag met jou mee, om op zoek te gaan naar de optimale oplossing voor jouw bedrijf.

Opties Business Standard Business Premium Enterprise
Maximum aantal gebruikers 300 300 Onbeperkt
Beveiliging Standaard Geavanceerd Standaard
Microsoft 365 apps Word, Excel, Powerpoint, Teams, Outlook, Onedrive, Sharepoint, Viva Engage, Access, Publisher Business standard apps + Microsoft Intune en Information Rights Management Business standard apps (zonder Teams) + Power BI en Phone System
Cloudopslag per gebuiker 1TB 1TB 1TB
Toegangs- en gegevensbeheer Nee Ja Nee
Prijs per gebruiker €11,70/maand €20,60/maand Vanaf €7,40/maand

Meer weten over de mogelijkheden van Microsoft?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en adviseren.