Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Security Basecamp Clinic

ConXioN en partner Club Brugge organiseerden op 7 juni samen de Security Basecamp Clinic in het hypermoderne Belfius Basecamp van Club Brugge. Het event zette het belang van ICT security als strategie in de kijker en hoe dit cruciaal is voor je business continuity. Benieuwd naar het resultaat? Je vindt alle hoogtepunten van de Security Clinic hier op een rijtje! 

Het ICT management van Club Brugge

Het event startte met een dialoog tussen Kevin Couvreur (Experience center director bij ConXioN) en Jannes Lebaere (Chief Information Officer bij Club Brugge). Jannes Lebaere sprak ondermeer over de ICT organisatie van Club Brugge. Jannes verduidelijkte dat de rol van IT en Security in 2 verschillende niveau’s kan opgedeeld worden. Je hebt namelijk de beveiliging van de Club op zich, het management, de organisatie alsook de beveiliging van elke match waarbij je verantwoordelijk bent voor het vol stadium. 

Club Brugge en ConXioN werken hierbij nauw samen en de resultaten van het vierjarige partnership tussen de twee bedrijven kregen dan ook de nodige aandacht. Zo gaf de CIO van Club Brugge enkele key take aways en sprak hij over hoe het zich kon beschermen tegen malafide actoren van buitenaf dankzij ConXioN en SentinelOne Vigilance. 

CCB deelt expertise in de Security Basecamp Clinic

Sandro Manzo en Kevin Holvoet of CCB speaking to a public
Sandro Manzo (links) en Kevin Holvoet (rechts) van CCB

Het hoogtepunt van de avond volgde met de inspire sessie gegeven door Kevin Holvoet en Sandro Manzo van het Centre for Cybersecurity Belgium (CCB). De bezoekers kregen informatie over de recentste cyber threats zoals phishing, chantage via persoonlijke bestanden en data breaching. Het CCB anticipeerde op deze cyber threats door Spear Warnings te introduceren.

  • Spear Warnings is een initiatief om bedrijven met kwetsbare servers in België te identificeren. Na identificatie krijgen deze bedrijven een brief van het CCB met het probleem en een heel concreet actieplan. Op deze manier kunnen bedrijven de talrijke cyber threats een stapje voor blijven.

 

Het duo van CCB introduceerde ook de CyFun initiatieven. Het CCB heeft nu voor elk bedrijf het Cyberfundamentals Framework opgesteld.

  • Dit framework bestaat uit concrete acties om data te beschermen, risico van cyber aanvallen te verzachten en de weerbaarheid tegen cyber activiteiten te optimaliseren.
  • Link naar de Fundamentals
  • Dit framework is gebaseerd en gelinkt met 4 bestaande cybersecurity frameworks: NIST CSF, ISO 27001 / ISO 27002, CIS Controls and IEC 62443.

Security Basecamp Clinic: de aftermovie

De Security Clinic, waar veel connecties werden gelegd tussen verschillende bedrijven, eindige met een Experience Tour in het Basecamp. Tijdens deze rondleiding voelde je de passie, innovatie en ambitie van de club. 

“De Security Clinic was alles waarvoor ConXioN community voor staat: kennis delen, mensen slimmer maken en klaar zijn voor de toekomst”: aldus Kevin Couvreur.

 

 

Herbekijk de aftermovie 👇

is jouw bedrijf wel veilig?

Security Experience Tour

Ontdek hoe u zichzelf kunt beschermen tegen toekomstige aanvallen!

FUELED BY CLUB BRUGGE

SECURITY BASECAMP CLINIC

Heb je al ontwenningsverschijnselen van onze boeiende security clinic? Geen paniek! Hier is een vleugje cybernostalgie, samengesteld om je nog een keer onder te dompelen in die strategische sfeer. Duik erin en geniet!

is jouw bedrijf wel veilig?

Security Experience Tour

Ontdek hoe u zichzelf kunt beschermen tegen toekomstige aanvallen!